Kracht van een familiebedrijf

In 2019 bestaat zalencentrum Wieleman 100 jaar en dat is best uniek te noemen. Drikkus Wieleman trouwde op 7 mei 1919 met zijn Sientje en daarmee was naast het huwelijk ook de start van het ‘Poolsch’ café en broodbakkerij een feit. In 1954 wordt het bedrijf overgenomen door Herman en Riet Wieleman en wordt ook de eerste zaal gebouwd. Martin en Diny Wieleman nemen in 1988 het bedrijf over en bouwen het in de jaren ’90 en ’00 enorm uit. Sinds 2010 is met Martijn de vierde generatie actief binnen het bedrijf en gaan we op dezelfde voet verder met het verzorgen van allerhande festiviteiten op een gemoedelijke en gastvrije manier!

1919

1954

1967

1976

1988

1991

1994

2000

2014

We gaan weer open!

Huwelijksbootje

Drikkus en Sientje stappen op 7 mei 1919 in het huwelijksbootje. Dit is ook het moment dat het ‘Poolsch café’ van de familie Idink wordt overgenomen. Naast het café is Wieleman op dat moment ook een bakkerij. Achteraf gezien de start van iets heel moois natuurlijk!

Huwelijk Herman en Riet

Herman Wieleman en Riet Hooijman trouwen in 1954 en nemen het Poolsch café over van zijn ouders. Ze breiden uit met de eerste (grote) zaal. Bruiloften en feesten konden nu ook bij ‘Wieleman’ terecht.

Opening van de Soos

Naast de grote zaal werd er een kleinere zaal gebouwd. Deze kreeg de naam “de Soos”, welke naam menig Westervoortse familie waarschijnlijk nog wel kent.

De soos heeft van 1967 t/m 1993 vele diners en kleinere feesten mogen herbergen.

1250 jaar Westervoort

Er dan toch maar in…..1250 jaar Westervoort! Heel het dorp was versierd en er gebeurde echt van alles en nog wat. Mooi moment in de geschiedenis van Westervoort.

Martin en Diny nemen bedrijf over

Martin en Diny Wieleman nemen Wieleman volledig over van Herman en Riet, die gaan genieten van hun pensioen.

Ook tijdens het pensioen zijn zowel Riet een beetje, als Herman iets meer beetjes, betrokken bij het bedrijf.

Bierkelder, zaal 4 en nieuwe toiletgroep

Bij het entree van zaal 1 wordt een nieuwe toiletgroep gebouwd. Ook het café maakt hier gebruik van.

Boven de toiletgroep komt een kleine vergaderzaal (zaal 4) en eronder komt de bierkelder.

Grote uitbreiding

De grootste uitbreiding is een feit: nieuwe keuken, kantoor, magazijn en de zalen 2, 3 en de tuinzaal.

Het bedrijf krijgt een complete metamorfose en kan hierdoor veel meer feestjes tegelijkertijd of overlappend aanbieden.

Doordat de zalen verschillende afmetingen hebben en flexibel in te delen zijn, neemt de diversiteit in aanbod ook enorm toe.

Verbouwing grote zaal

Dit jaar wordt er wederom een grote ingreep gedaan in het zalencentrum. De ‘oude’ grote zaal wordt in zijn geheel weggesloopt, inclusief toneel en opslagruimte in de vorm van een ‘bungalow’.
In de plaats hiervoor komt er een grotere zaal, inclusief barren en opslag boven inclusief lift.

Een nieuw gebouw!

Nadat de vergaderzalen boven opgeknapt zijn wordt in 2014 de hele voorzijde van het gebouw gerestyled. De entree welke de laatste jaren steeds meer gebruikt  werd wordt naar voren getrokken en groter gemaakt. Ook komt er in de vorm van de serre met terras een extra feestruimte bij, welke met name in de lente, zomer en nazomer veel gebruikt wordt.

Door de Coronacrisis hebben we op 15 maart onze deuren moeten sluiten. De goedgevulde agenda moest helaas leeggemaakt worden. Ook voor de aankomende maanden zijn er vele bijeenkomsten geannuleerd.

Voorlopig nog geen evenementen, grotere bijeenkomsten, dansfestijnen en polonaises….

Maar….we kijken graag naar wat er WEL mogelijk is!

Vanaf 1 juni mag er binnen tot maximaal 30 personen samen worden gekomen. Dit bied mogelijkheden voor o.a. diverse verenigingen, cursussen en vergaderingen. Ook gaan onze slijterij en het café (op reservering!) gewoon weer open.

Tevens mogen we gebruik maken van onze serre/terras zonder maximum van 30 gasten. Dit gaan we dan ook doen maar wel met enkele (verplichte) voorwaarden, o.a. :

  • 1.5 meter afstand tussen niet gezinsleden
  • Gezondheidscheck vooraf
  • Reserveren is verplicht
  • Diverse hygiëne-voorschriften vanuit het RIVM

Binnen deze voorwaarden komen we met het volgende nieuwe concept op de zaterdag en zondag in de maanden juni, juli en augustus:    CHILL & GRILL

Reserveer je plekje via info@wieleman.com of 026-3118285 en we maken er een lekkere en gezellige avond van.

We hopen jullie allemaal weer snel te mogen begroeten in of rondom ons zalencentrum !

Familie Wieleman en medewerkers